Trileçe Tarifi, yumuşacık keki ve zengin sütlü karışımıyla adeta bir lezzet şöleni sunan, Balkan mutfağının sevilen tatlılarından biridir. Üzerindeki kreması ve sütlü karışımıyla oldukça hafif, bir o kadar da lezzetli olan trileçe, tatlı seven herkesin favorisi olacak. İşte evde kolayca hazırlayabileceğiniz nefis bir trileçe tarifi!
Malzemeler:
Keki İçin:
- 5 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı un
- 1 çay bardağı süt
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilin
- 1/2 çay bardağı sıvı yağ
Sütlü Karışım İçin:
- 1.5 su bardağı süt
- 1.5 su bardağı kremalı süt (veya kaymaklı süt)
- 1 su bardağı yoğun krema
- 1/2 su bardağı toz şeker
Kreması İçin:
- 1 paket toz krem şanti
- 1 su bardağı süt
Yapılışı:
1. Keki Hazırlama:
- Yumurtaları bir kaba kırın ve üzerine toz şekeri ekleyin. Mikserle 5-6 dakika kadar çırpın.
- Karışıma sütü, sıvı yağı, vanilini ve kabartma tozunu ekleyin. Son olarak unu da eleyerek ilave edin ve karıştırın.
- Yağlanmış fırın tepsisine dökün ve 180°C’de 20-25 dakika kadar pişirin. Kürdan testi yaparak pişip pişmediğini kontrol edin.
2. Sütlü Karışımı Hazırlama:
- Bir kaba süt, kremalı süt, yoğun krema ve toz şekeri ekleyin. Karıştırarak şekerin erimesini sağlayın.
3. Kremayı Hazırlama:
- Krem şanti ile sütü bir kaba alıp mikserle çırpın. Krem şanti kıvamını alınca kremayı hazırlamış olacaksınız.
4. Kekin Üzerine Sütlü Karışımı Dökmen:
- Fırından çıkan sıcak keki, birkaç yerinden kürdanla delin. Üzerine hazırladığınız sütlü karışımı dökün ve kekin tamamen sütle ıslanmasını sağlayın.
5. Kremayı Sürme:
- Kek soğuduktan sonra üzerine hazırladığınız krem şantiyi düzgünce sürün.
6. Soğutma ve Servis:
- Trileçeyi buzdolabında 2-3 saat kadar soğutun. Soğuduktan sonra dilimleyerek servis edin.
Afiyet Olsun! 🍰
Yemek Tarifleriniz: yemektarifleriniz.com.tr | RuzgarsBey: ismailtekin.com.tr | Grup Linkleri: gruplinkleri.com.tr