Profiterol, incecik dışı çıtır, içi ise kremalı bir tatlıdır. Fransız mutfağının vazgeçilmezlerinden biri olan profiterol, hem şık sunumu hem de hafif tatlılığı ile özel günlerinizin yıldızı olabilir. İşte evde kolayca hazırlayabileceğiniz nefis bir profiterol tarifi!
Malzemeler:
Hamur İçin:
- 1 su bardağı su
- 1/2 su bardağı tereyağı
- 1 su bardağı un
- 1 çay kaşığı tuz
- 4 adet yumurta
Kreması İçin:
- 2 su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı un
- 1/2 su bardağı toz şeker
- 1 paket vanilin
- 1 yemek kaşığı tereyağı
Çikolata Sosu İçin:
- 100 gram bitter çikolata
- 1/2 su bardağı krema
Yapılışı:
1. Hamuru Hazırlama:
- Suyu ve tereyağını bir tencereye alın, kaynamaya başlayınca tuzu ekleyin.
- Unu ekleyip karıştırarak birkaç dakika pişirin. Karışım topaklanarak bir araya gelmeli.
- Ocaktan alıp, karışımı biraz soğutun ve içine tek tek yumurtaları kırarak mikserle çırpın. Karışım pürüzsüz ve akıcı bir kıvam almalıdır.
2. Profiterol Hamurunu Şekillendirme:
- Fırın tepsisini yağlı kağıtla kaplayın ve hamuru sıkma torbasına koyun.
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar sıkarak tepsiye yerleştirin.
- Önceden ısıtılmış 200°C fırında yaklaşık 20-25 dakika pişirin. Fırının kapağını ilk 20 dakika açmayın, yoksa hamurlar sönebilir.
3. Kremayı Hazırlama:
- Bir tencereye süt, un, şeker ve vanilini ekleyin. Karıştırarak pişirin ve koyulaşana kadar sürekli karıştırın.
- Kremanın koyulaşmasıyla ocaktan alın. İçine tereyağını ekleyip karıştırın.
- Kremayı soğumaya bırakın.
4. Çikolata Sosunu Hazırlama:
- Bitter çikolatayı ve kremayı bir tencereye alın, orta ateşte karıştırarak çikolata eriyene kadar pişirin.
5. Profiterolleri Birleştirme:
- Pişen profiterol hamurlarını ortadan dikkatlice ikiye kesip, içine kremayı doldurun.
- Üzerlerine çikolata sosu gezdirerek servis yapın.
Afiyet Olsun! 🍫
Yemek Tarifleriniz: yemektarifleriniz.com.tr | RuzgarsBey: ismailtekin.com.tr | Grup Linkleri: gruplinkleri.com.tr