Aralık 8, 2025

Magnolia Tatlısı Tarifi Hafif, lezzetli ve kremasıyla meltem gibi bir tatlı! İşte pastane tadında ev yapımı magnolia tarifi:

Malzemeler (6 kişilik)

Kreması İçin:

  • 500 ml süt
  • 1 su bardağı krema
  • 1 paket vanilya şekeri
  • 1 paket krem şanti (toz)
  • 3 yemek kaşığı un
  • 3 yemek kaşığı nişasta
  • 1/2 su bardağı toz şeker
  • 1 adet yumurta sarısı

Diğer Katmanlar:

  • 1,5 paket petibör bisküvi
  • 10-12 adet çilek (dilimlenmiş)
  • 1 su bardağı muz (ince dilimlenmiş)

Hazırlanışı

  1. Krema Hazırlığı:
  • Tencereye süt, krema, şeker, un, nişasta ve yumurta sarısını ekleyip çırpın
  • Orta ateşte sürekli karıştırarak koyulaşana kadar pişirin (muhallebi kıvamı)
  • Ocaktan alıp vanilya şekerini ekleyin, 5 dakika soğutun
  • Krem şantiyi ekleyip mikserle iyice çırpın
  1. Katmanları Oluşturma:
  • Kuplara önce bisküvileri kırın
  • Üzerine muz ve çilek dilimleri yerleştirin
  • Kremayı ekleyip tekrar meyve ve bisküvi katmanları yapın
  • En üste kremayı paylaştırın
  1. Soğutma:
  • Buzdolabında en az 2 saat bekletin
  • Servis öncesi üzerini rendelenmiş bisküvi veya meyvelerle süsleyin

Servis Önerisi:

  • Üzerine nane yaprağı ve toz antep fıstığı serperek sunabilirsiniz
  • Klasik versiyon yerine mango veya ananas da kullanabilirsiniz

Püf Noktaları:
✔ Krema çok sıcakken şanti eklemeyin
✔ Bisküvileri çok fazla kırmayın, küçük parçalar halinde bırakın
✔ Meyveleri servisten hemen önce ekleyerek tazeliğini koruyun

Afiyet Olsun! 🍓

Yemek Tarifleriniz: yemektarifleriniz.com.tr | RuzgarsBey: ismailtekin.com.tr | Grup Linkleri: gruplinkleri.com.tr

Not: Light versiyon için krema yerine sadece süt, şeker yerine tatlandırıcı kullanabilirsiniz.

About The Author

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir