Magnolia Tatlısı Tarifi Hafif, lezzetli ve kremasıyla meltem gibi bir tatlı! İşte pastane tadında ev yapımı magnolia tarifi:
Malzemeler (6 kişilik)
Kreması İçin:
- 500 ml süt
- 1 su bardağı krema
- 1 paket vanilya şekeri
- 1 paket krem şanti (toz)
- 3 yemek kaşığı un
- 3 yemek kaşığı nişasta
- 1/2 su bardağı toz şeker
- 1 adet yumurta sarısı
Diğer Katmanlar:
- 1,5 paket petibör bisküvi
- 10-12 adet çilek (dilimlenmiş)
- 1 su bardağı muz (ince dilimlenmiş)
Hazırlanışı
- Krema Hazırlığı:
- Tencereye süt, krema, şeker, un, nişasta ve yumurta sarısını ekleyip çırpın
- Orta ateşte sürekli karıştırarak koyulaşana kadar pişirin (muhallebi kıvamı)
- Ocaktan alıp vanilya şekerini ekleyin, 5 dakika soğutun
- Krem şantiyi ekleyip mikserle iyice çırpın
- Katmanları Oluşturma:
- Kuplara önce bisküvileri kırın
- Üzerine muz ve çilek dilimleri yerleştirin
- Kremayı ekleyip tekrar meyve ve bisküvi katmanları yapın
- En üste kremayı paylaştırın
- Soğutma:
- Buzdolabında en az 2 saat bekletin
- Servis öncesi üzerini rendelenmiş bisküvi veya meyvelerle süsleyin
Servis Önerisi:
- Üzerine nane yaprağı ve toz antep fıstığı serperek sunabilirsiniz
- Klasik versiyon yerine mango veya ananas da kullanabilirsiniz
Püf Noktaları:
✔ Krema çok sıcakken şanti eklemeyin
✔ Bisküvileri çok fazla kırmayın, küçük parçalar halinde bırakın
✔ Meyveleri servisten hemen önce ekleyerek tazeliğini koruyun
Afiyet Olsun! 🍓
Yemek Tarifleriniz: yemektarifleriniz.com.tr | RuzgarsBey: ismailtekin.com.tr | Grup Linkleri: gruplinkleri.com.tr
Not: Light versiyon için krema yerine sadece süt, şeker yerine tatlandırıcı kullanabilirsiniz.
