Aralık 9, 2025

Fırında Sütlaç Tarifi Lezzetli, kıvamlı ve üzeri kızarmış nefis bir sütlaç için işte ev yapımı tarif:

Malzemeler (6-8 kişilik)

Temel Malzemeler:

  • 1 su bardağı pirinç (baldo veya sütlaçlık)
  • 1.5 litre süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı pirinç unu
  • 1 paket vanilin
  • 1 çay kaşığı tuz

Üzeri İçin:

  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çay bardağı süt (üzerine gezdirme için)

Hazırlanışı

  1. Pirinçleri Haşlama:
  • Pirinçleri yıkayıp tencereye alın
  • Üzerini 2 parmak geçecek kadar su ekleyip 10 dakika haşlayın
  1. Sütlü Karışım:
  • Haşlanmış pirinçlere sütü ekleyin
  • Kısık ateşte 25-30 dakika ara ara karıştırarak pişirin
  • Pirinç ununu az sütle açıp tencereye ekleyin
  1. Tatlandırma:
  • Şeker, tuz ve vanilini ekleyip 5 dakika daha pişirin
  • Ocaktan alıp ılımaya bırakın
  1. Fırınlama:
  • Fırını 200°C ısıtın
  • Sütlacı güveç kaplarına paylaştırın
  • Üzerlerine süt gezdirip tereyağı koyun
  • 15-20 dakika üzeri kızarana kadar pişirin

Püf Noktaları:

  • Pirinçler çok fazla yumuşamadan haşlanmalı
  • Sütlacı sürekli karıştırarak pişirin yoksa dibi tutar
  • Fırında göz göz olana kadar pişirin
  • Oda sıcaklığında soğutup buzdolabında servise hazır hale getirin

Servis Önerisi:

  • Ilık veya soğuk olarak servis edebilirsiniz
  • Üzerine tarçın serperek sunabilirsiniz
  • Yanında kuru üzümle servis yapabilirsiniz

Afiyet Olsun! 🍮

Yemek Tarifleriniz: yemektarifleriniz.com.tr | RuzgarsBey: ismailtekin.com.tr | Grup Linkleri: gruplinkleri.com.tr

Not: Daha koyu kıvamlı seviyorsanız 1/2 su bardağı daha az süt kullanabilirsiniz.

About The Author

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir