Fırında Sütlaç Tarifi Lezzetli, kıvamlı ve üzeri kızarmış nefis bir sütlaç için işte ev yapımı tarif:
Malzemeler (6-8 kişilik)
Temel Malzemeler:
- 1 su bardağı pirinç (baldo veya sütlaçlık)
- 1.5 litre süt
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 yemek kaşığı pirinç unu
- 1 paket vanilin
- 1 çay kaşığı tuz
Üzeri İçin:
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 çay bardağı süt (üzerine gezdirme için)
Hazırlanışı
- Pirinçleri Haşlama:
- Pirinçleri yıkayıp tencereye alın
- Üzerini 2 parmak geçecek kadar su ekleyip 10 dakika haşlayın
- Sütlü Karışım:
- Haşlanmış pirinçlere sütü ekleyin
- Kısık ateşte 25-30 dakika ara ara karıştırarak pişirin
- Pirinç ununu az sütle açıp tencereye ekleyin
- Tatlandırma:
- Şeker, tuz ve vanilini ekleyip 5 dakika daha pişirin
- Ocaktan alıp ılımaya bırakın
- Fırınlama:
- Fırını 200°C ısıtın
- Sütlacı güveç kaplarına paylaştırın
- Üzerlerine süt gezdirip tereyağı koyun
- 15-20 dakika üzeri kızarana kadar pişirin
Püf Noktaları:
- Pirinçler çok fazla yumuşamadan haşlanmalı
- Sütlacı sürekli karıştırarak pişirin yoksa dibi tutar
- Fırında göz göz olana kadar pişirin
- Oda sıcaklığında soğutup buzdolabında servise hazır hale getirin
Servis Önerisi:
- Ilık veya soğuk olarak servis edebilirsiniz
- Üzerine tarçın serperek sunabilirsiniz
- Yanında kuru üzümle servis yapabilirsiniz
Afiyet Olsun! 🍮
Yemek Tarifleriniz: yemektarifleriniz.com.tr | RuzgarsBey: ismailtekin.com.tr | Grup Linkleri: gruplinkleri.com.tr
Not: Daha koyu kıvamlı seviyorsanız 1/2 su bardağı daha az süt kullanabilirsiniz.
