Aralık 11, 2025

Baba tatlısı, yumuşacık dokusu ve şerbetiyle herkesi mest eden geleneksel bir tatlıdır. İşte kolayca yapabileceğiniz baba tatlısının tarifi:


Malzemeler (Baba Tatlısı İçin)

Hamur için:

  • 2 adet yumurta
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı irmik
  • 1 tatlı kaşığı sirke
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilin
  • Aldığı kadar un (yaklaşık 2,5-3 su bardağı)

Şerbet için:

  • 3 su bardağı su
  • 2,5 su bardağı toz şeker
  • Birkaç damla limon suyu

Üzeri için:

  • Hindistan cevizi veya toz fıstık

Baba Tatlısı Nasıl Yapılır?

  1. Şerbetin Hazırlanması
    • Tencereye su ve şekeri alın, şeker eriyene kadar karıştırarak kaynatın.
    • Kaynamaya başladıktan sonra kısık ateşte 10 dakika kaynatıp limon suyunu ekleyin.
    • Birkaç dakika daha kaynattıktan sonra ocaktan alıp soğumaya bırakın.
  2. Hamurun Hazırlanması
    • Yumurta, yoğurt ve sıvı yağı geniş bir kapta çırpın.
    • İrmik, sirke, kabartma tozu, vanilin ve azar azar un ekleyerek yumuşak bir hamur yoğurun.
    • Ele yapışmayan, yumuşak bir kıvam elde edin.
  3. Şekillendirme
    • Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlayın ve yağlı kağıt serili tepsiye dizin.
    • Önceden ısıtılmış 180°C fırında üzeri kızarana kadar (yaklaşık 20-25 dakika) pişirin.
  4. Şerbetleme
    • Fırından çıkan sıcak tatlının üzerine soğuk şerbeti gezdirin.
    • Şerbeti tamamen çekmesi için tatlıyı dinlenmeye bırakın.
  5. Sunum
    • Tatlınız şerbetini çekip soğuduktan sonra üzerine Hindistan cevizi veya toz fıstık serperek servis edin.

Baba Tatlısı İçin Püf Noktaları

  • Şerbeti tatlının üzerine dökerken biri sıcak, diğeri soğuk olmalıdır.
  • Tatlıyı şerbetlemeden önce biraz dinlendirirseniz daha iyi sonuç alabilirsiniz.

Afiyet olsun! 😊

Daha fazla tarif için Yemek Tarifleriniz ve RuzgarsBey adreslerine göz atabilirsiniz.

About The Author

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir