Aralık 9, 2025

Sufle Kek Tarifi

Sufle kek, dışı çıtır, içi ise yumuşacık ve akışkan bir çikolata dolgusu ile hazırlanan, sıcak servis edilen harika bir tatlıdır. Hem görsel hem de lezzet açısından oldukça etkileyici olan bu kek, özel günlerde misafirlerinize ya da kendinize keyifli bir tatlı alternatifi sunacaktır.

Malzemeler:

  • 100 gram bitter çikolata
  • 50 gram tereyağı
  • 2 adet yumurta
  • 1/4 su bardağı toz şeker
  • 1/4 su bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı vanilin
  • Bir tutam tuz
  • 1 yemek kaşığı kakao (isteğe bağlı)
  • Pudra şekeri (üzeri için)

Yapılışı:

1. Çikolatayı ve tereyağını eritin:

  • Çikolatayı ve tereyağını küçük parçalara ayırarak, benmari usulü (suyun kaynamadığından emin olun) eritin. Eridikten sonra karıştırarak homojen bir karışım elde edin ve biraz soğumaya bırakın.

2. Yumurta ve şekeri çırpın:

  • Yumurta ve toz şekeri bir kaba alıp mikserle iyice çırpın. Karışım krema kıvamına gelene kadar çırpmaya devam edin.

3. Karışımları birleştirin:

  • Eriyen çikolata ve tereyağını, çırpılmış yumurta ve şekere ekleyin. Karıştırın.

4. Kuru malzemeleri ekleyin:

  • Unu, vanilini, tuzu ve isteğe bağlı olarak kakao ekleyin. Karıştırarak homojen bir kek hamuru elde edin.

5. Fırına hazırlık:

  • Fırınınızı 180°C’ye ısıtın. Küçük fırın kabınızı (sufle kabı) tereyağı ile yağlayın ve un serpin ya da yağlı kağıt kullanın.

6. Hamuru dökün:

  • Hamuru sufle kaplarına paylaştırın. Kapların ağzına kadar doldurmayın, çünkü kabaracaklar.

7. Fırınlama:

  • Önceden ısıtılmış fırında 10-12 dakika kadar pişirin. Üstü hafifçe kabarmalı ve çatlamalı, ancak içi yumuşak kalmalıdır.

8. Servis:

  • Fırından çıkan sufleyi hemen servis yapın. Üzerine pudra şekeri serperek servis edebilirsiniz.

Afiyet Olsun! 🍮


Yemek Tarifleriniz: yemektarifleriniz.com.tr | RuzgarsBey: ismailtekin.com.tr | Grup Linkleri: gruplinkleri.com.tr

About The Author

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir